15. oktober 2016OM 2016 er i gang
Af Niels Erik Nielsen

Fredag d. 14. oktober lød startskuddet til dette års Odensemesterskab. 102 spillere stod på deltagerlisten, men det endte med, at 99 kom til start.

Kristoffer Dyrgaard skriver på vegne af arrangørklubben:

Beretning fra fredag

Den gode stemning bredte sig allerede ved velkomsten og holdte hele vejen gennem runden.

Dagens sidste parti stod i mester 2 mellem Peter Grove og Søren Ladegaard, og det sluttede først lidt over midnat og endte efter hård kamp remis.


IM-gruppen, som spiller om selve titlen, har i år tre tidligere vindere til start i form af IM Mikkel Antonsen, IM Igor Teplyi og IM Rasmus Skytte.

Disse bliver udfordret af unge kræfter i form af FM/IM Jakob Aabling-Thomsen, FM Jesper Thybo og FM Mikkel Manosri.

Indledningsvis virkede det som om, at den forsvarende mester Mikkel Antonsen og tidligere vinder Rasmus Skytte kom godt fra land med Hvid mod hhv. Igor Teplyi og Mikkel Manosri. I disse partier lykkedes det dog Sort at komme tilbage og sikre sig remis.

Jakob Aabling-Thomsen spændte buen for hårdt

Med Sort forsøgte Jakob Aabling også at bringe sig i en gunstig situation ved (angiveligt) at afslå remis omkring træk 40 mod Jesper Thybo. Thybo fandt dog flere gode ressourcer, der besværliggjorde Aablings planer, og senere vendte kampen til Thybos fordel.

Dagens gæstevisit på LIVE-brætterne, som afgøres ved afstemning på www.frem-skakklub.dk, stod Basis 8 for. Her var der hele fem juniorer, der fik vist skak-Danmark, at også basisgrupperne kan levere kampskak. Dagens gevinst i Basis 8 stod Janith Easan for.


LIVE-partierne kan følges i kantinen på 2. sal.

Lørdagen står på dobbeltrunde med start kl. 10.00. Lørdagen slutter med Odensemesterskabet i lynskak med start kl. 21.15, og turneringen er åben for alle interesserede.

Tilmelding på spillestedet eller til Kristoffer Dyrgaard: Tlf.: 25 75 76 78 senest kl. 20.00.