Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


30. april 2007 PrintvenligPokalkvalifikationsstævnet i Nyborg
Af Niels Erik Nielsen

I søndagens kvalifikationsstævne til DSU-pokalfinalen på Borgeskovskolen i Nyborg var der 7 tilmeldte hold i bredderækken, mens der ikke blev spillet om de to elitepladser, som tilfaldt Sydøstfyn og FREM, og i juniorrækken ønskede ingen at møde FREM, der har to juniorhold med i finalestævnet på Hotel Nyborg Strand pinsedag d. 27. maj.

Ved et lille formøde blev deltagerne i bredderækken enige om at spille alle-mod-alle frem for de berammede 5 runder. Det blev klaret ved at skære lidt ned på betænkningstiden, men de gode hensigter til trods blev tidsrammen alligevel sprængt, men det skyldtes nu mere, at to hold måtte ud i hele tre lynomkampe, inden den sidste finalist var fundet; mere om det senere.

FREM 2 var stærkest på dagen
Hvert hold fik sig en frirunde og modtog samtidig 4 gratis point, og det havde naturligvis stor betydning for en vurdering af den aktuelle stilling, om de kandiderende mandskaber allerede var blevet betænkt, eller om der stadig lå fire sikre point og ventede. 

Efter rating var Sydøstfyn (1792), Nyborg 1 (1789) og FREM 1 (1770) de stærkeste hold, men det blev femte seedede FREM 2 (1638) der stjal billedet, idet de som eneste mandskab formåede at gå ubesejret gennem de seks runder.

Underhundene kom flyvende fra start ved at lægge ud med at vinde prestigeopgøret mod FREM 1 med 2,5-1,5, og siden var der ingen slinger i valsen, hvilket ikke mindst kan tilskrives holdets tre juniorer Bent Carl Christensen, Mads Hansen og Tobias Rostgaard, der blev suppleret fint af klubbens nye mesterspiller Jonas Nilsson. På de nederste brætter tog de to 13-årige stortalenter den ene skalp efter den anden, og Tobias blev stævnets topscorer med 6/6p.!

Efter 5. runde førte Sydøstfyn med 15p. fulgt af Nyborg 1 14,5p., mens de to FREM-mandskaber delte tredjepladsen med hver 13p. Der var dog en verden til forskel i chancevurderingen, idet FREM 2 som den eneste topkandidat manglede at sidde over.

Mens de satte fire point ind på kontoen, kunne de se klubkammeraterne fra FREM 1 vinde 2,5-1,5 over førende Sydøstfyn, og det gav følgende stilling inden sidste runde: 1.-2. FREM 2 og Nyborg 1, begge 17p. 3. Sydøstfyn 16,5p. 4. FREM 1 15,5p.

FREM 2 fjernede tidligt enhver tvivl om den ene finaleplads ved at vinde 3,5-0,5 over Faaborg.

Nyborg 1 finaleklar efter tre lynomkampe
Drama var der til gengæld om den anden, hvor Nyborg 1 med en 2,5-1,5 sejr over FREM 1 gjorde en ende på odenseanernes drømme om en dobbelttriumf, men nyborgenserne behøvede selv hjælp fra Nyborg 2, der sluttede af mod deres værste konkurrent Sydøstfyn.

Projektet lykkedes kun i begrænset omfang, idet Niels Højgaards tropper vandt 3-1, men det var akkurat nok til at sikre klubkammeraterne en omkamp, idet såvel Nyborg 1 som Sydøstfyn sluttede på 19,5p. og da det indbyrdes opgør i 3. runde var endt 2-2, foreskrev reglerne lynomkamp.

Efter en kort pause stod den så på lyn, og først i tredje forsøg fandt man en vinder, da Nyborg 1 hev en 3-1 sejr i land. Finaleklare Nyborg 1 stillede op i denne formation: 1. Stig Gorm Jensen 2. Jess Madsen 3. Svend Veise 4. Samuel Stougaard.

 

Læs også:
Parti-glimt fra Nyborg 1. del (1. maj 2007)
Parti-glimt fra Nyborg 2. del (1. maj 2007)
Nyborg 1 finaleklar efter tre lynomkampe (30. april 2007)
Elite & Juniorrække er afgjort (desværre)?! (27. april 2007)

© 2019 Fyns Skak Union