Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


25. marts 2007 PrintvenligErik G. Andresen udnævnt til æresmedlem af FSU
Af Niels Erik Nielsen

Det årlige hovedkredsmøde i FSU blev afholdt fredag den 23. marts i Læseforeningens lokaler, hvor det vigtigste punkt på dagsordenen var valg af ny formand, idet den hidtidige mand på posten Erik G. Andresen, Nyborg Skakklub, allerede for et år siden meddelte, at dette var hans sidste periode.

Forretningsudvalget havde således haft god tid til at se sig om efter en afløser, og det var et enigt FU, der opfordrede forsamlingen til at vælge unionens mangeårige kasserer Poul Jakobsen, Indslev Skakklub til ny formand for FSU.

Poul Jakobsen ny formand i FSU
Der var ingen modkandidater, men Poul Jakobsen kom uopfordret med en hensigtserklæring, hvor han redegjorde for nogle af de områder, som han mente burde prioriteres fremover. Oplægget vandt gehør, og Poul var valgt uden afstemning.

Til den ledige kassererpost indstillede FU Benny Brinch, Tårnet, Svendborg og han blev ligeledes enstemmigt valgt.

Desuden blev turneringsleder Hans Milter Pedersen, Nyborg, juniorleder Kim Skaanning, FREM og suppleanten Arne Bech Madsen, Nr. Aaby alle genvalgt; det samme gjaldt for revisorerne Keld Boysen, OS og Kristen Sørensen, Næsby samt revisorsuppleanten Niels Justesen, Søndersø.

Ingen kontroversielle sager på tapetet
At det blev et af de hurtigste og roligste hovedkredsmøder i mange år illustreres måske bedst af, at et forslag fra FU om fjernelse af en enkelt paragraf i pokalturnerings-reglementet var alt til punktet: indkomne forslag.

Det blev den efter en konstruktiv debat, som gav det kommende udvalg, der skal udarbejde et helt nyt regelsæt for pokalturneringen til godkendelse i 2008, mange nyttige indspark.

Erik G. Andresen udnævnt til æresmedlem af FSU
Under eventuelt lod FU dog en mindre bombe springe – i hvert fald kom det som en stor overraskelse for den afgående formand Erik G. Andresen, at hans tidligere FU-kolleger bag hans ryg havde besluttet, at udnævne ham til æresmedlem af FSU.

Inden han modtog et flot diplom som tegn på værdigheden, gav Poul Jakobsen et kort rids over Eriks skakvirke, som mange fynske skakklubber har nydt gavn af i de over 50 år, der er gået, siden han i 1953 forlod Sjælland og slog sig ned her på øen.

Foto af æresmedlemmet med diplom samt en sammenskrivning af Erik G. Andresens lange liv i skakkens tjeneste dukker op her på siden inden længe.

Begrundelsen for æresmedlemsskabet kan læses her.

Overdragelsesforretningen har allerede fundet sted
Bemærk i øvrigt, at der allerede har fundet en overdragelsesforretning sted, så al fremtidig e-mail kontakt til den nyvalgte FSU-formand Poul Jakobsen foregår via: formand@fsu-skak.dk

Den nyvalgte kasserer Benny Brich kan fra i dag nås på: kasserer@fsu-skak.dk.

Læs også:
Fyns Skak Unions 2006 regnskab (23. marts 2007)

© 2019 Fyns Skak Union