Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


6. oktober 2006 PrintvenligFynboer til junior-hold DM
Af Niels Erik Nielsen

Det gode juniorarbejde her på øen har givet sig mærkbare udslag på mange fronter, ikke mindst ved junior-hold DM, hvor 3. HK har udviklet en fin tradition for at være blandt medaljeaspiranterne, hvilket også er tilfældet i årets udgave i den kommende weekend, hvor Tjele Efterskole traditionen tro har værtskabet for stævnet.


Det bliver dog sidste gang i denne omgang, idet stævnet for fremtiden vil gå tilbage til den oprindelige afviklingsform, hvor de enkelte hovedkredse på skift stod som arrangør.

Fyns udvalgte stiller op i denne formation: 1. Kristoffer Dyrgaard 2. Marie-Frank Nielsen 3. Stefan Wiecker 4. Michael Madsen 5. Kris Munk 6. Theis Nielsen 7. Bent Carl Christensen 8. Casper Emil Rouchmann 9. Mads Hansen. Kim Skaanning, FREM er leder på turen.

 
De 9 hovedkredse spiller alle-mod-alle i løbet af weekenden med start lørdag morgen og slut søndag middag. Der spilles med halvtimespartier, og matchpoint tæller før brætpoint.


Med et ratingsnit på over 1900 for holdets første otte spillere står århusianerne fra 6. hovedkreds som klare favoritter til at forsvare deres mesterskab, men skal de følges til dørs, er Fyns udvalgte, der sidste år løb med sølv og i 2006-udgaven stiller med det på papiret næststærkeste mandskab, et godt bud, men mon ikke medaljerne fordeles mellem: 1. 6. HK (Århus og omegn) 1929 2. 3. HK (Fyn) 1817 3. 1. HK (København) 1659?


Herefter er der nemlig et spring på cirka hundrede ned til 4. hovedkreds, der efter mange år som prygelknabe er helt oppe som fjerde seedede mandskab.

 
Stævnet har tidligere lidt under svigtende opbakning fra flere hovedkredse, men netop på det område er der grund til at glæde sig i år, idet samtlige 9 hovedkredse for første gang i 4 år har meldt deres ankomst.


I skrivende stund er det uklart om der kommer opdateringer undervejs, men det oplagte sted at søge de seneste nyheder fra junior-hold DM er på Tjele Efterskoles hjemmeside: www.tjeleefterskole.dk

Læs også:
Marginalerne var ikke med de fynske juniorer (8. oktober 2006)

© 2019 Fyns Skak Union