Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak


28. september 2006 PrintvenligKæmpe løft til Dansk Skak Turnering
Af Poul Jacobsen
Skakfestivalen flytter til nye og flotte rammer på konferencecenteret Lo-skolen i Helsingør, og kan sprænge rammerne og blive den hidtil største skakturnering nogensinde på dansk grund og blive en begivenhed på den internationale skakscene. Samtidig integreres Nordisk Mesterskab i hovedturneringen Politiken Cup, en anerkendelse af arrangementet som Nordeuropas største skakfestival.

Københavns Skak Union har indledt et spændende samarbejde med konferencecenteret Lo-skolen om afviklingen af turneringen under nye og flotte omgivelser. Lo-skolen er et af Danmarks største og mest moderne konferencecentre, beliggende i Helsingør med udsigt over Øresund og kendt for sit gode køkken. Lo-skolen bidrager med et meget flot og hidtil uset opbakning og støtte til en skakturnering i Danmark.

Dette vil blandt andet give arrangørerne mulighed for at få deltagelse af ca. 20 stormestre, der vil blive indkvarteret på skolen med fuld pension. Der er gode fysiske rammer på skolen og masser af plads, hvilket betyder, at der i realiteten ikke er et loft over det mulige antal deltagere i festivalen. I størrelse og pondus har turneringen derfor nu mulighed for at blive en turnering på linie med de største skakopens i Europa.

Samarbejdet fra Lo-skolen giver også mulighed for at etablere et professionielt kommentatorrum under ideelle fysiske rammer, hvor stormester Sune Berg Hansen har givet tilsagn om at stå for underholdningen og levere analyser af dagens bedste partier og præstationer.

Udover hovedturneringen Copenhagen Open, vil der på festivalen blive mulighed for at spille forskellige former for hurtigskak, simultaner, opgaveskak-konkurrence, skak for børn og begyndere m.m. eller man kan vælge blot at være tilskuer til begivenhederne.

Som et stærkt krydderi på hovedturneringen i festivalen, Copenhagen Open, har Nordisk Skak Forbund besluttet, at Nordisk Mesterskab 2007 (elite, kvinder og veteraner) bliver en del af Politiken Cup. Den bedste nordiske spiller, kvinde og veteran i Politiken Cup er nordisk mester 2007. Dette vil yderligere kunne styrke festivalens internationale profil, kunne give endnu flere deltagere og bidrage til et interessant internationalt skakmiljø på festivalen.

Dansk Skak Unions formand Erik Søbjerg udtaler om skakfestivalen: ”Skakfestivalen er den største årlige skakbegivenhed i Danmark og en stor international skakfest. Det er mit håb, at festivalen kan være med til at profilere skakken i hele Danmark via medieomtale af festivalens mange skaktilbud og arrangementer. Jeg betragter det gode tilbud fra Lo-skolen som en håndsrækning til skakken. Det er også et scoop, at det er lykkedes at få trukket det nordiske mesterskab til hovedturneringen Politiken Cup.”

For alle spillere i skakfestivalen vil der blive mulighed for relativ billig indkvartering, en god og varieret buffet, tæt adgang til strand, golfbane m.m. Priserne vil være 520 kr. pr. døgn for enkeltværelse med morgenmad, og 820 kr. pr. døgn med fuld pension i LO-skolens restaurant. Priserne i dobbeltværelse er 300 kr pr. person pr. døgn incl. morgenmad og med fuld pension 600 kr. pr. person pr. døgn.

Lo-skolens håndsrækning betyder samtidigt, at KSU kan nedtrappe sit økonomiske engagement i turneringen. Dette vil ske samtidigt med at skakfestivalen forhåbentlig bliver både stærkere, større og endnu mere interessant end nogensinde før. KSU vil i år målrette sit økonomiske engagement til at støtte de københavnske skakspillere, der spiller med i Politiken Cup.

Tilmelding kan ske allerede nu på turneringens hjemmeside www.politikencup.dk.

Yderligere informationer kan fås hos Københavns Skak Unions formand, Lars Bech Hansen, tlf. 26 32 63 58.


© 2019 Fyns Skak Union