Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

26. oktober 2021 PrintvenligFARVEL CORONA: ODENSEMESTERSKABET TILBAGE FOR FULD STYRKE
Af Michael Nielsen

FARVEL CORONA: ODENSEMESTERSKABET TILBAGE FOR FULD STYRKE

Skolernes efterårsferie har igen sat skakken i centrum af Odense. Odensemesterskaberne har som weekendturnering atter fundet plads i den danske skakkalender, hvilket bekræftet af endnu et næsten fuldt booket felt med 105 skakspillere fra nær og fjern.

Velkomsten fredag aften bød på gensynsglæde, et halvt minuts stilhed for Frems æresmedlem Alfred Andersen samt en hyldest af August Jalvings nyvundne status som mesterspiller.

Turneringen har i de første tre runder budt på mange lange partier med antydning af stor spillelyst og kampgejst blandt deltagerne. Også i kampen om mesterskabspokalen har publikum - på spillestedet og online - været forkælet med lækkerier og en iver efter at modbevise ”skakkens remisdød”. Selv i de interne SK1968-opgør ved Pelle Bank, Martin Matthiesen og Rasmus Thøgersen har brættet haft tendens til at stå i flammer.  

Lørdag eftermiddag var der lagt op til en tidlig finale i mesterskabskampen, da IM’erne Mads Hansen og Filip Boe krydsede klinger efter godt spil i de to første runder. Partiet skuffede bestemt ikke og en lang historie kort kunne selv efteranalyserne fylde flere artikler i Skakbladet med mange overraskelserne undervejs; spørgsmål om evigskak, forceret mat og kongeflugt var hyppigt diskuteret i timen efter partiet. Et parti, der trods remis ved evigskak, klart kan anbefales et gennemsyn!  Søndagen byder nu på kapløb mellem Mads og Filip, hvor Rasmus med fuldt udbytte lørdag har meldt sig ind som outsider!

I de andre grupper kan det blandt andet fremhæves, at Casper Liu (Mester 2), Noah Wahlgreen (Basis 1), Emil Savery (Basis 7), Lucas Montagne (Basis 8) og Leia Andries (Basis 10) alle har til gode at forlade brættet med andet end en sejr.

For fuld artikel om stævnet skal man klikke her


© 2019 Fyns Skak Union