Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

12. juni 2019 PrintvenligPokalfinalen i Svendborg
Af Michael Nielsen/Hans Milter Pedersen
Kære fynske skakvenner

Atter er der blevet afholdt den dejlige pokalskak turnering på Hotel Svendborg i pinsen, og jeg tillader mig at lave et kort resume af stævnets gang, til dem som skulle være interesseret.

Jeg vil minde alle om, at der var fri tilmelding for Junior- og Seniorrækken i år, og forventer at det er ligeledes sådan næste år – Så jeg kan kun opfordre til at man tager fat i 3 klubkammerater/enkeltmedlemmer af Dansk Skak Union og aftaler at deltage næste år (det er tilladt at lave hold med spillere fra flere klubber i senior- og juniorrækken)!

I både Bredde- og Eliterækken havde 3. HK, mulighed for at stille med de to bedste hold, som findes ved et kvalifikationsstævne, som Nyborg Skakklub havde tilbudt at afholde i år.

Den fynske deltagelse i 2019 var især brillerende i juniorrækken, hvor 7 ud af 12 hold bestod af hovedsageligt fynboer!

I de øvrige rækker, var det primært klubber som Sydøstfyn, FREM og Nyborg som repræsenterede 3. HK.

Dagens første parti startede kl. 11.15, og med 20 minutter + 5 sekunders tillæg pr spiller, blev der spillet 2 partier før der blev afholdt en times frokost så man kunne få mad og set stillingen an. Efter pausen blev de sidste 4 partier spillet, med kun den naturlige pause det gav, når turneringsdommerne skulle lægge den næste runde. Præmieoverrækkelserne blev startet 19.30

Jeg vil ikke gennemgå alle resultater, de kan ses her i stedet, og der er også mulighed for at se billederne der blev taget: http://www.skak.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=2391&Itemid=385

Det skal nævnes at hele 5 deltagere opnåede et resultat på 6 point ud af 6 mulige, hvilket må siges at være et bevis på at spillerne virkelig var opsat på at vinde, selvom partierne ikke rates.

De tre bedste placeringer blev i 2019:

Juniorer:

1. FREM 1 (her scorede Albert M Møller 6/6!)

2. Køge

3. FREM 2

Seniorer 50+

1. Fredericia 20 point

2. Roskilde 1 16½ point

3. SK 1968 14½ point

Seniorer 65+

1. Randers 11 point

2. Køge 10½

3. Roskilde 2 10½

Bredde

1. Valby 18 point

2. SK 1986 16½ point

3. ØBRO 14 point

Elite

1. Skanderborg 18 point

2. Team Xtracon Køge 1 17½ point

3. SK 1968 14 point

Jeg vil slutte af med at takke alle de glade deltagere og ikke mindst det arbejdsomme turneringsmandskab som lagde mange kræfter i, at få dagen til at blive god og turneringen til at køre som den skulle!

Endelig vil jeg igen opfordre til, at flere fynske klubber/spillere bakker op om stævnet, og tilmelder hold i specielt senior- og juniorrækken – men også gerne tilmelder hold til kvalifikationsstævne i elite- og bredderækken.

Med en god fynsk opbakning, så tror jeg, at stævnet også i fremtiden vil blive afholdt på Fyn.


© 2019 Fyns Skak Union