Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

20. maj 2017 PrintvenligSydøstfyn Forår
Af Allan Hallgren Hansen

Den 33. udgave af Sydøstfyn Forårsturnering nåede op på en idealdeltagelse af 32 medvirkende. Dette har ikke været højere de seneste 10 sæsoner men dog været tangeret i 4 andre tilfælde. En væsentlig grund var, at Nyborg Skakklub mødte op med ikke mindre 8 mand. Flot.

Efter at Stig Gorm Jensen vandt vandrepokalen til ejendom – for anden gang – i 2014, er den tredje allerede nu ude af klubbens besiddelse, idet Martin Strandby vandt turneringen for tredje år i træk. Gevinsten blev ganske vist først sikret på sidste spilledag, og Thomas Kaas er ikke langt bagefter i spillestyrke, men den største udfordring på sigt kan givetvis komme fra hans egen søn Mikkel.

Han blev vinder af Basis 4, efter en lille smutter i runde 5 mod en af de lavere placerede, var han ½ point bagud tvunget til at vinde topkampen mod Thomas Andersen, Nyborg, på sidste aften. Denne har netop spillet Dc3g3, hvorved denne stilling opstod.

 

 

36 … Txg2+, 37. Sxg2, Se2+, 38. Kh1, Sxg3, 39. Sxg3, Dg8, 40. Sf5, Te2, 41. Sfh4, Dg3, 42. Tf1, Dxh3+ 43. Kg1, Kg8, 44. Tf3, Txg2+, samme trick for 2 gang, 45. opgivet.

Med tabet måtte Thomas tage til takke med en delt andenplads sammen med endnu en søn af vore øvrige medlemmer. Navnet er Ruben Jepsen, så ved man vist hvem. Også han havde et lille udfald mod en af spillerne udenfor medaljerækken, og så rakte det ikke til topgevinsten at slå den indtil da suveræne Thomas Andersen i næstsidste runde.

17 ud af de 28 partier i Basis 3 endte i remis, så det var selvsagt en meget jævnbyrdig gruppe. Førstepladsen blev delt mellem de 2, der fra starten havde de laveste ratingtal, Hans-Jørn Nielsen, Midtfyn, og Hans Milter Pedersen, Nyborg, så det må siges at være noget af en overraskelse. Tredjepladsen gik til Freddy Rode, Nyborg, trods hele to nederlag undervejs.

Trods et handicap på 10 minutter i hvert parti, gav Erling Rasmussen, Læseforeningen, ikke sine modstandere mange chancer for at følge med i Basis 2. Blot en enkelt halv pind måtte han afstå til Ole Sørensen, Øbro, hvilket rakte til andenpladsen for ham, akkurat foran Per Andersen, Midtfyn og Erik Hansen, Tårnet.

Og så tilbage til Basis 1. Kaas og Strandby stod begge med 4½ point inden sidste runde. Deres indbyrdes opgør i runde 5 var endt remis, så det skulle i tilfælde af gevinst til begge afgøres på korrektionen mod de øvrige. Her var Thomas nød til at håbe på en sejr til Bjarne Lindenskov over Ib Lynæs, Tårnet, blot for at få det lige i forlængelsen. Da Ib spillede for tredjepladsen, skete dette ikke, tværtimod. Hvor Thomas længe stred for at lukke en død remis stilling op mod Svend Veise, Nyborg, måtte Martin kæmpe helt til midnat for at trænge igennem OS-spilleren Lars Uffe Petersens parader, og sikre sig sin 5. titel i denne turnering.

 

Slutstilling

Martin Strandby    

Thomas Kaas         5

Ib Lynæs            4

Lars Uffe Petersen 

Flemming Borg       3

Birger Olsen       

Bjarne Lindenskov  

Svend Veise         2

 


© 2019 Fyns Skak Union