Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap

19. maj 2016 PrintvenligGuld til Sydfyn i 50+
Af Niels Erik Nielsen
Ved DSU-pokalfinalestævnet blev det i år til to sæt lokale guldmedaljer og et sæt sølvmedaljer, idet FREM vandt Bredderækken og Sydfyn 50+, mens FREM 1 blev nummer to i Juniorrækken.

Seniorerne var igen inddelt i en 50+ og en 65+ gruppe, og mens der ingen lokale hold var blandt de ældste, var Fyn repræsenteret af Faaborg, Nr. Aaby og Sydfyn i yngste gruppe.

Da der kun var tilmeldt fire hold i 65+, blev de to grupper slået sammen, så alle 18 mandskaber havde mulighed for at møde hinanden.

Da holdopstillingerne forelå, lignede de gamle kæmper fra Nørresundby på forhånd det stærkeste hold, men også Randers’ 65+ lignede et godt bud på en topplacering.

Det var der intet nyt i, thi gennem flere år har de ældste viste sig at være de stærkeste, men de tre fynske deltagere skulle i sidste ende kun måle sig med holdene i egen aldersgruppe.

Forza FCK - Faaborg.

Her lignede det sammenbragte Sydfyn-hold: 1. Thomas Jepsen 2. Michael Nord 3. Per Smidt Sørensen 4. Arne Andersen og reserven Kurt Hollesen det bedste lokale bud på en topplacering, og holdet indfriede i den grad forventningerne ved som ubesejret at vinde 50+ sikkert.

Nr. Aaby og Faaborg scorede lige mange point, men da vestfynboerne hentede flest matchpoint, endte de øverst i tabellen.

Både Nr. Aaby og Faaborg lagde ud med at tabe, mens Sydfyn fik en fik start på turneringen ved at vinde med mindst mulig margin over Randers 50+.

Skanderborg - Nr. AabyFaaborg - Roskilde.

Seks gamle Sydøstfyn-spillere mødtes

Runden efter hentede både Faaborg og Nr. Aaby uafgjort, og det samme gjorde Sydfyn. Det skete mod de senere bronzemedaljevindere Hillerød, der på de tre øverste brætter rådede over de gamle bekendte af fynsk skak Jan Nordenbæk, Niels-Peter Nielsen og Finn Nøhr.

I dette opgør fik hele seks tidligere Sydøstfyn-spillere nemlig lejlighed til at hilse på hinanden, og her vandt Nordenbæk over Jepsen, Per Sørensen fik skovlen under NP, mens Finn Nøhr og Arne Andersen spillede remis.

I 3. runde var der dømt lokalopgør, da Faaborg og Nr. Aaby mødtes, og det blev indledningen til en god periode for sidstnævnte, der ikke alene vandt matchen 2,5-1,5, men også trak det længste strå i deres to næste opgør. Samtidig gjorde Sydfyn rent bord mod Brønshøj 65+, der endte sidst blandt de 18 hold.

Faaborg - Nr. Aaby.

Evans 50+ var alene i spidsen med 9p. inden 4. runde, men med storsejren over Brønshøj var Sydfyn på andenpladsen et helt point foran Aalborg, SK 1968, Roskilde og Hillerød, det følgelig alle stod noteret for 7p.

De øvrige resultater flaskede sig

I 4. runde blev Evans 50+ bremset af Nørresundby 65+, som vandt topopgøret 2,5-1,5, og det var naturligvis godt nyt for Sydfyn, der selv måtte tage til takke med 2-2 mod SK 1968.

Fynboerne var endvidere heldige med, at flere af de øvrige topholds matcher ligeledes endte med matchpoint-deling, det gjaldt dog ikke for Hillerød-Aalborg, idet nordsjællænderne lammetævede modstanderne 4-0 og var alene i spidsen af 50+ gruppen inden de sidste to runder.

I samme runde hentede Faaborg søndagens første sejr ved at vinde 3-1 over Randers 50+, et resultat Nr. Aaby plagierede mod Fur.

Randers 50+ - Faaborg.

Nr. Aaby - Fur.

Næstsidste runde bød på endnu en uafgjort kamp for Sydfyn – denne gang mod det tidligere førerhold Randers 50+, men der var igen hjælp at hente hos Nørresundby 65+, som besejrede Hillerød 2,5-1,5.

Randers 50+ - Sydfyn.

Både Nr. Aaby og Faaborg fortsatte de gode takter ved at vinde 2,5-1,5 over hhv. Randers 65+ og Evans 65+, så inden sidste runde var topstillingen i 50+:

1-3. Sydfyn, Hillerød og Evans 50+, alle 12,5p. … Nr. Aaby 11p. … Faaborg 10,5p.

Randers 65+ - Nr. Aaby.

Evans 65+ - Faaborg.

Sydfyn sluttede af med at vinde over Nørresundby 65+

Konkurrenternes hidtidige skæbne taget i betragtning, kunne det bestemt ikke kaldes en ønskesituation, at de fynske guld-aspiranter fra Sydfyn skulle slutte af mod Nørresundby 65+, der dog allerede var så langt foran de tre andre hold i ældste gruppe, at de allerede var så godt som sikre på førstepladsen.

Kampen kom desuden til at stå om, hvem af de to hold, der ville blive bedst samlet blandt samtlige seniorer, og den duel faldt ud til Sydfyns fordel, idet de vandt 3-1. Der var remis til Thomas Jepsen og Michael Nord mod hhv. Jens Kølbæk og Jørgen Jørgensen, mens Per Smidt Sørensen og Kurt Hollesen vandt over hhv. Bent Sørensen og Børge Pedersen. Da Evans 50+ og Hillerød samtidig spillede 2-2, var den fynske pokaltriumf en kendsgerning.

Med 5,5/6p. var Per Smidt Sørensen i en klasse for sig for Sydfyn, men førstebrættet Thomas Jepsen imponerede også ved som den eneste at vinde over FM Niels Jørgen Fries Nielsen, Evans 50+, ligesom det blev til gevinster mod Poul Rewitz, SK 1968 og Arne Christensen, Randers 50+.

Nr. Aaby og Faaborg gik ned til sidst

Nr. Aaby havde også en teoretisk mulighed for at blande sig i medaljernes fordeling, men den fik en brat ende, da mødet med Roskilde resulterede i et 0,5-3,5 nederlag.

Nr. Aaby - Roskilde.

Nr. Aabys førstebræt Sven Judas mødte frem til opgøret med 5/5p., men chancen for som den kun anden ved den store stævne at vinde en specialpræmie for seks gevinster i rap forsvandt, da han måtte affinde sig med remis mod Jørgen Løvgreen, men under alle omstændigheder imponerende gået af Nr. Aaby-spilleren.

Faaborg sluttede også af med et nederlag, da det blev 1-3 mod Skanderborg. Fjerdebrættet Ove Matras og reserven Jørn Lorenzen blev topscorere for faaborgenserne med hver 3,5/5p.

Skanderborg - Faaborg.

Slutstillingen i 50+: 1. Sydfyn 15,5(9) 2. SK 1968 15(8) 3. Hillerød 14,5(8) … 10. Nr. Aaby 11,5(7) 11. Faaborg 11,5(5).

Guldvindere: Michael, Arne, Thomas og Per. Kurt var ikke til stede.

Guldholdet: 1. Thomas Jepsen 3,5/5p. 2. Michael Nord 2/5p. 3. Per Smidt Sørensen 5,5/8p. 4. Arne Andersen 2/4p. R. Kurt Hollesen 2,5/4p.

Slutstillingen i 65+: 1. Nørresundby 15,5(9) 2. Evans 65+ 12,5(5) 3. Randers 65+ 11,5(4).

Stævnets hjemmeside

Læs også:
DSU's Pokalturnering 2017 (3. marts 2017)
Sølv til FREM 1 i Juniorrækken (21. maj 2016)
Guld til FREM i Bredderækken (18. maj 2016)
DSU-pokalfinalestævnet - Eliterækken (17. maj 2016)

© 2019 Fyns Skak Union