Søg i nyheder Kontakt fsu Sitemap
Liveskak

13. april 2016 PrintvenligFynsk medaljeregn ved DM i skoleskak for hold
Af Niels Erik Nielsen

I weekenden 8-10. april blev der spillet DM i skoleskak for hold på Vestfjendsskolen i Skive, hvortil tre fynske mandskaber havde kvalificeret sig.

Det blev en kæmpe succes for alle, idet FREM tog guld i Å-rækken, mens Nr. Aaby Skole vandt sølv i både A- og C-gruppen.

Guld til FREM i Å-rækken

FREM stillede op i Å-rækken, hvor det er blevet til flere triumfer før, således også i år, hvor odenseanerne i slutstillingen var 3,5 brætpoint og et matchpoint foran den nærmeste konkurrent.

Å-rækken: 1. FREM Skoleskak 35(7,5) 2. Hinnerup Skoleskak 31,5(6,5).

Holdet bestod af Alexander Le Besq, Jacob Foged Christensen, Albert M. Møller, Markus Maagaard og Jonathan Roed Gundorf Jacobsen.

FREMs guldvindere: Alexander, Jacob, Markus og Jonathan. Albert var taget hjem.

John Dahlberg, Nr. Aaby Junior- og Skoleskak beretter:

2xsølv ved DM i skoleskak

Nr. Åby skole havde kvalificeret sig med to hold til DM i skoleskak.

Yngste gruppe (0 -3 klasse) bestod af 16 hold fra hele landet.

Her blev Nr. Åby nr. 2 efter hjemmeholdet Vestfjends.

C-gruppen: 1. Vestfjends Skoleskak 39(6,5) 2. Nr. Aaby Skole 33(5,5).

Holdet bestod af: Træner John Dahlberg, 5. bræt Oliver Mørch, 3. bræt Marcus Christensen, 1. bræt Illia Kreitor, 2. bræt Davit Grigorian og 4. bræt Frederik Cramer, som vandt 2 pokaler, idet han blev topscorer i turneringen.

Østre Skole fra Middelfart, der vandt FM, var også med i C-gruppen, men de måtte nøjes med en plads i B-finalen, som de til gengæld vandt meget sikkert.

Ældste gruppe havde otte meget stærke hold til start.

Her vandt Nr. Åby seks af de syv kampe og sluttede ligeledes på sølvmedaljepladsen. Vinder blev Atheneskolen, København.

A-gruppen: 1. Atheneskolen 32,5(7) 2. Nr. Aaby Skole 27(6).

Nr. Åbys hold bestod af: Træner John Dahlberg, 6. bræt Jacob Brandt Pedersen, 5. bræt Thea Veng Basse, 2. bræt Kaare Veng Basse, 1. bræt Rasmus Wraae, 4. bræt Janik Brunebjerg og 3. bræt Rasmus Brandt Pedersen.

Nr. Åby Skole har altid været med i toppen af Dansk Skoleskak, men det er første gang, de henter to topplaceringer, så der er gode reserver på vej til voksenskakken i Nr. Åby, som lige har spillet sig i 1. division, mens 2. holdet er rykket op i fynsserien.

Link til begivenheden: DM i skoleskak for hold